Ja til svømmehall på Bjørkelangen

Jeg har tenkt mye på bygging av ny svømmehall på Bjørkelangen de siste ukene og for meg er valget enkelt. Vi må bygge.

Det er viktig å se bygging av ny svømmehall i sammenheng med bygging av ny skole på Bjørkelangen. Den nye skolen må ha et svømmebasseng og det bassenget som er der i dag blir revet i fremtiden. Vi kan ikke ha en ny skole uten basseng, det strider mot all fornuft. Man skal ha gode muligheter for å svømme på Bjørkelangen også. I dag har vi fire svømmebasseng i kommunen og det bør vi fortsette å ha. Jeg går selv på folkebadet hver eneste uke og skal fortsette med det. Støtt heller opp om bassengene i stedet for å argumentere for nedleggelse. 

Hva med å bygge et skolebasseng? Vi vet at dette vil koste cirka like mye, det blir i hvert fall ikke de store prisforskjellene. Velger vi skolebasseng mister vi spillemidler, pilotpenger og støtte fra de lokale bankene. Det er nå vi har en unik mulighet til å få en moderne svømmehall i kommunen. Denne muligheten kan vi ikke la gå fra oss. Da mener jeg at det er langt mer fornuftig å bygge en svømmehall hvor vi får et stort basseng og et varmebasseng. Ja, det er litt avstand fra skolen og de aller minste må nok bli kjørt, men det er også en fordel at det ligger ved siden av videregående og rett ved bussaksen Bjørkelangen-Lillestrøm. Dette er ikke en svømmehall kun for elevene, men også alle andre i kommunen. Jeg skal svømme og oppfordrer alle til å gjøre det samme.

Hva med finansieringen? Det blir økte lån hvis dette blir vedtatt i kommunestyret 8. februar, men dette har vi råd til. Vi må bygge for fremtiden, ikke debattere fortiden. Vi skal ikke øke eiendomsskatten for å finansiere svømmehallen. Påstander om det motsatte er kun nemlig dette, påstander. Og det er det nok av i politikken. En ny svømmehall er også bra for folkehelsen, dette må vi ikke glemme. Mange vil ha stor glede av denne svømmehallen og det vil bidra til bedre helse for mange mennesker i Aurskog-Høland kommune.

Svømmehall på Bjørkelangen? Selvsagt skal vi ha det. 

Publisert av Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s