Etterdønningene: Trump slo alle

Donald Trump vinner den republikanske nominasjonen etter Indiana. Ingen trodde på Trump, unntatt Trump. Det holdt i massevis. 

LES OGSÅ: Trump en formidabel valgkamp-politiker

Alle tok feil unntatt Trump

Donald Trump vant Indiana med over 50 prosent av stemmene og Ted Cruz trakk seg. Carly Fiorina trakk seg for andre gang i løpet av nominasjonen, noe som sier det meste om hva som har foregått i 2016. Det har vært litt av en kamp om nominasjonen på republikansk side. Det har vært få USA-kjennere som har trodd på Donald Trump, mange har gitt han null sjanse. I natt må nok mange innse at man tok feil (hint Nate Silver). Jeg er den første til å innrømme at jeg også tok feil, men nok om det.

Trump vil mest sannsynlig være den republikanske presidentkandidaten som får flest stemmer noensinne under en nominasjonsprosess. Og ja, han kan vinne 8. november.

Republikanerne kan samle seg, demokratene fortsetter kampen

Bernie Sanders vant knepent Indiana og vil nok fortsette kampen. Clinton kapret nye delegater og det er bare et spørsmål om tid før hun blir den første kvinnelige kandidaten som vinner en nominasjon for et av de to store partiene. Det negative er at Clinton-kampanjen ikke kan starte en ren valgkamp med 8. november i sikte, selv om man har startet en skyggekampanje. Clinton må fremdeles kjempe mot Sanders, og det vil ta lengre tid å samle partiet enn forventet.

LES OGSÅ: Republikansk borgerkrig

Det store spørsmålet er om Donald Trump vil klare å samle det republikanske partiet i det hele tatt. Har borgerkrigen gått for langt? Mye tyder på det. Uten et samlet republikansk parti vinner ikke Trump i november. Det er noen måneder til landsmøte. Da får vi svaret. 

Kasich fortsetter

John Kasich fortsetter kampen. Han ligger nå på fjerdeplass selv om det kun er to kandidater igjen (inkludert han selv).

kasich

Foto: Gage Skidmore.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s