Etterdønningene: Clinton og Obama

Hillary Clinton hørtes ut som Bernie Sanders og president Obama ga sin totale støtte til den demokratiske presidentkandidaten.

Clinton hørtes ut som Sanders

Hillary Clinton startet å snakke om at hun må heve minstelønnen  og gjøre hverdagen enklere for studenter i USA. I tillegg til å hevde at hun vil ta opp kampen mot Wall Street. Noe Bernie Sanders har argumentert kraftig for under hele sin kampanje. Etter at Clinton ikke blir tiltalt i e-post skandalen, mangler hun å samle partiet og derfor frir hun til Sanders-supporterne. Dette var uten tvil et forsøk på dette, men den tidligere utenriksministeren er ikke i mål. Det vil mest sannsynlig skje under landsmøte om noen uker i Philadelphia. Det var ikke en god dag for Clinton-kampanjen i går, men støtten fra Obama gjorde at det kun ble en litt dårlig dag, ikke en katastrofe som hadde vært tilfellet hvis hun hadde blitt tiltalt. Valgkamparrangementet tok noe av fokus bort.  

Obama vil gi alt for Clinton

Det var en president som var full av energi og hadde ventet på dette øyeblikket i lang tid. Angrepene på Donald Trump var effektive og det hersker liten tvil om at Barack Obama støtter Hillary Clinton 100 prosent. Presidenten har en oppslutning på over 50 prosent og vil være en viktig støttespiller, muligens den viktigste av dem alle. Obama kan bidra enormt for å mobilisere ungdom og minoriteter i vippestatene. Etter å ha sett talen i går virker det som president Obama støtter Hillary mer enn ektemannen. Vanligvis er ikke sittende presidenter veldig aktive når det gjelder å gjennomføre valgkamp for kandidaten fra eget parti (Clinton i 2000 og Bush i 2008), men hvis Clinton klarer å gjenskape Obama-koalisjonen fra 2008 og 2012 blir hun USAs første kvinnelige president.  

Drømmelaget

Barack Obama, Bill Clinton, Joe Biden, Michelle Obama, Chelsea Clinton og Elizabeth Warren (og visepresidentkandidaten). Clinton-kampanjen har en drømmerekke når det gjelder surrogater. Trump-kampanjen vil kun ha en visepresidentkandidat som kan skinne. Dette har det blitt skrevet lite om, men det vil være en faktor til høsten. Hvor effektivt vil ikke en bussturne med Bill Clinton og Joe Biden være i for eksempel New Hampshire, Pennsylvania og Ohio? Når Bernie Sanders også blir med på laget vil han reise til universitetsbyer i vippestatene og snakke til sine velgere. Elizabeth Warren vil også bidra med å øke andelen progressive velgere. Førstefruen vil bidra med å øke andelen kvinnelige velgere. 

Det blir mer og mer klart at Donald Trump trenger en Game Changer

Bilder og talene nedenfor

 

IMG_5831

Clinton og president Obama ankommer North Carolina.

IMG_5830

Klare til kamp mot Trump.

IMG_5833

Kaffestopp i etterkant.

Foto: Hillary for America.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s