Hillary et skritt til venstre

Bernie Sanders ga sin fulle støtte til Hillary Clinton og det er liten tvil om at han har hatt innflytelse på debatten. Talen til Clinton var også en av hennes beste så langt i valgkampen. 

Vil drive valgkamp for Clinton

Stedet var delstaten New Hampshire hvor Bernie Sanders vant sin første seier i nominasjonskampen med solid margin. Det var en støtteerklæring som gikk lengre enn jeg hadde ventet på forhånd. Senatoren lovte til og med å dra overalt i USA å gjennomføre valgkamp for den tidligere utenriksministeren. Dette blir det spennende å følge med på. Hvor mye valgkamp vil Bernie Sanders gjennomføre? Som kjent gjennomførte Hillary Clinton omfattende valgkamp for Barack Obama i 2008. Vil Sanders gjøre det samme? 13 millioner stemte på Sanders under kampen om den demokratiske nominasjonen. Clinton-kampanjen ønsker nok å bruke han mest mulig, særlig i universitetsbyer i vippestatene. Her er det mange unge velgere og disse trenger den tidligere førstefruen for å vinne 8. november. 

Kommet nærmere hverandre politisk

Bernie Sanders la stor vekt på sakene hvor kampanjene hadde kommet sammen. Det gjelder blant annet å heve minstelønnen, gratis offentlig høyere utdannelse for flere amerikanere, Wall Street-reform, universell helseforsikring, miljø og en sterkere økonomi for alle ikke de få. Den demokratiske plattformen som blir vedtatt under landsmøte i Philadelphia er også den mest progressive noensinne, i hvert fall på noen tiår. Hillary har gått et skritt til venstre under nominasjonen, det ble også tydelig når det var hennes tur til å tale. En tale som jeg mener var en av hennes beste på lang tid.

Progressive Hillary

Det var en progressive Hillary Clinton som la vekt på de samme sakene som Bernie Sanders. Hun gikk også langt i å kreve våpenreform, noe hun har snakket mye om under denne valgkampen. Denne talen kunne vært deler av en «State of The Union Tale» som presidenten holder hvert år. Det var mye kraft i denne talen og hovedoppgaven til Clinton var å forsøke å forene partiet, noe hun klarte. Clinton-kampanjen har manglet litt energi, men den ser ut til å være der nå. Støtteerklæringene fra presidenten og Bernie Sanders har hjulpet.  

Trenger hverandre

Hillary Clinton trenger Bernie Sanders for å vinne og Bernie Sanders trenger Hillary Clinton for å fortsatt ha innflytelse i fremover. Sanders kan bli komitéleder i Senatet og det er en mektig posisjon. Det vil nok ta litt tid før Bernie-supporterne blir med på laget, men det er helt vanlig og det samme var trenden i 2008. Målet til Clinton-kampanjen må være at man forenes i sommer og blir slagkraftige til høsten. Sanders skal tale under landsmøte til demokratene, en indikasjon på samhold er på agendaen.

Fordel Hillary, men

Ja, e-postskandalen vil være et av de sentrale temaene i denne valgkampen, men det vil ikke være blant de dominerende sakene. At Donald Trump er motstander gjør også dette enklere. Det vil dukke opp flere uheldige uttalelser som tar fokus bort fra e-postskandalen. Bare se hva på hva som har skjedd den siste uken. Trump-kampanjen har ikke klart å utnytte dette til det fulle. Akkurat slik situasjonen er nå er det fordel Hillary, men om få dager starter det republikanske landsmøte. Da blir tonen en helt annen. 

Foto: Adam Shultz.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s