Talene fra landsmøtene

Talene fra det demokratiske landsmøte ser du her. 

Bill Clinton

Bernie Sanders

Michelle Obama

Talene fra det republikanske landsmøte 18-21.07.16

Alle talene fra det republikanske landsmøte vil bli lagt ut her

Trump og Pence på 60 Minutes – 18.07.16

Donald Trump og Mike Pence ble intervjuet av 60 Minutes nylig.

 • Se hele intervjuet her.

Trump annonserer Pence

Trump velger Pence – 15.07.16

Det meste tyder på at Donald Trump velger guvernør i Indiana, Mike Pence, til å bli sin visepresidentkandidat. Pence har bred erfaring fra Kongressen og de siste årene som guvernør. Dette er et trygt og sikkert valg, litt uvanlig for Trump. Hvorfor velge Mike Pence?

 • Trump mangler politiske erfaring, det får han med Pence som både har erfaring fra Kongressen og som guvernør. 
 • Trump velger en tradisjonell republikaner som vil hjelpe han å samle partiet. 
 • Mange sosialt konservative er skeptiske til Trump, Pence hjelper han med kredibilitet blant denne uhyre viktige velgergruppen. 
 • Trump må vinne Midtvesten og der kan guvernøren være en viktig bidragsyter. Delstater som Ohio, Pennsylvania, Michigan og Wisconsin kan gi Trump seieren. 
 • Kan Trump endelig få Koch-brødrene med på laget med dette valget?

Sanders støtter Clinton – 11.07.16

Det har gått noen uker, men tirsdag vil Bernie Sanders støtte Hillary Clinton. Dette vil finne sted i vippestaten New Hampshire. Dette var den siste puslebiten før det demokratiske partiet er samlet, men det vil nok gå litt tid før flesteparten av Sanders-supporterne er med på laget. 

Visepresidentkandidatene – 04.07.16

Hvem kan bli visepresident etter at Joe Biden går av i januar?

Demokratene – topp 3

 1. Tim Kaine: Tidligere guvernør i vippestaten Virginia og nå senator. Moderat ,kvalifisert og godt likt i partiet. I 2008 var han blant de siste på listen til Barack Obama. Kaine vil nok ikke være førstevalget til venstresiden i det demokratiske partiet, men er favoritten.
 2. Julian Castro: Tidligere borgermester og er nå statsråd i Obama-administrasjonen. Ung, karismatisk og latino, men har liten erfaring. Kan gi Clinton vitalitet, men på en annen side har han en tynn CV. Man vil ta en liten sjanse hvis valget ender på Castro og det underbygger litt av argumentet at Donald Trump ikke er kvalifisert. 
 3. Elizabeth Warren: To kvinner? Ja det er mulig. Warren er senator for delstaten Massachusetts og oppfattes som progressiv. Hun kan bli en vaktbikkje for Clinton og kan samle partiet (særlig få flere Sanders-velgere til å stemme på Clinton). 

Andre navn: Cory Booker, Sherrod Brown, Xavier Becerra, Tom Perez og Bernie Sanders.

Republikanerne – topp 3

 1. Chris Christie: Er lojalitet viktig for Donald Trump så stiller Christie meget sterkt. Han har Executive Experience og har vært kandidat selv. Guvernøren hjelper ikke i noen vippestater. Passer han bedre som justisminister? 
 2. Mary Fallin: Guvernør i delstaten Oklahoma og det hadde ikke skadet med en kvinne. Vinner ikke Trump flere kvinner vinner han ikke valget. I tillegg får han en erfaren guvernør på laget som også har erfaring fra Washington.
 3. Newt Gingrich: Den tidligere kongressmannen og presidentkandidaten hadde nok passet godt til Trump, men negative uttalelser har svekket sjansene. Mange ser på Newt som favoritten.

Andre navn: Mike Pence, Bob Corker, Rick Perry, Joni Ernst, Jeff Sessions og Rick Scott er noen andre navn som kan være aktuelle.

Foto: Gage Skidmore.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s