Demokratenes landsmøte: 5 ting å følge med på

Kaos hos demokratene

Det brygger opp til kaos under det demokratiske landsmøte. I går måtte partileder, Debbie Wasserman Schultz, gå av på grunn av e-postene offentliggjort av WikiLeaks. E-postene viser at partilederen ikke var nøytral under nominasjonskampen, slik Bernie Sanders har gjentatt gang på gang. I tillegg skylder Clinton-kampanjen på russerne. Ja, for andre uke på rad kan det bli kaos under et landsmøte.

Debbie Wasserman Schultz har gått av, men mye tyder på at hun vil åpne, tale og avslutte landsmøte. Hvis dette blir tilfellet vil hun bli møtt med pipekonsert av Sanders-supporterne og samholdet i det demokratiske partiet vil rakne, i hvert fall vil det se slik ut. Demokratene vil få en like dårlig start på landsmøte som republikanerne. Det vil være en katastrofe for alle parter hvis dette skjer, inkludert Wasserman Schultz selv (hun er på gjenvalg til høsten). Ingen vinner, alle taper. Hvis dette skjer er det dårlig politisk håndverk for å skrive det mildt. Dette blir spennende, følg med!

Talen til Sanders

Bernie Sanders skal tale i natt og det med god grunn. Demokratene vil forsøke å samle partiet allerede første kvelden, men det kan bli umulig (les ovenfor). Sanders holdt en sterk tale når han offisielt støttet Clinton. Denne talen er langt viktigere. Talen kan samle partiet i stor grad, men kan også splitte det. Tar han en Ted Cruz? Svaret er nok nei, men det blir spennende å se hvor langt han går. Nevner han ledelsen i det demokratiske partiet? Klarer han å dytte sine egne supportere i retning av Clinton? Går senatoren etter Trump?

Campaigner In Chief

Under landsmøte i 2012 holdt Bill Clinton den beste talen av alle og klarte å forklare valget mellom Barack Obama og Mitt Romney for folk flest. Vil han gjøre det igjen? Vil ha stjele søkelyset fra kona? Vil han forsøke å overgå president Obama?

Kaine overgå Kaine

Visepresidentkandidat Tim Kaine holdt en av de beste talene i valgkampen så langt når han ble introdusert på lørdag i Miami. Det var en personlige tale med energi som fortalte en historie. Jeg ble overrasket og det ble nok mange andre også. Forventningene var lave på lørdag, på onsdag er forventningene skyhøye. Vil han klare å overgå forventningene? Dette blir spennende å følge med på.

Tweet av Steinar Ottesen

Se hele talen til Tim Kaine fra lørdag:

Budskapet og utførelsen

Hva vil være budskapet? Det republikanske partiet hadde ikke et klart budskap med unntak av at Donald Trump vil ordne alt. Spørsmålet mange stilte seg i etterkant var hvordan vil Trump gjøre dette? Demokratene har en langt mer profesjonell kampanje og jeg forventer et klart budskap, men hvor langt vil demokratene gå i å angripe Donald Trump? Hvordan blir tonen? Vil demokratene snakke om egen politikk? 

Hvordan vil regien og utførelsen være? Forrige uke var det kaos under republikanerens landsmøte. Vil demokratene klare å unngå dette selv med kaos i horisonten? Hvordan blir imaget? Hva sitter velgerne igjen med? Hvordan blir det visuelle? 

Foto: Hillary For America.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s