10 valgkamptips til Hillary

Hillary Clinton er i medvind om dagen og det samme er kampanjen. Jeg har fremdeles 10 valgkamptips til den første kvinnelige presidentkandidaten fra et av de to store partiene.

Hold en pressekonferanse for guds skyld. Det har gått nesten 250 dager siden forrige gang og pressen begynner å bli utålmodig. Kampanjen har ikke noe valg, men det vil selvsagt være smart å vente til kontroversene rundt Trump roer seg ned (hvis det skjer). Når er et passende tidspunkt? Når det har roet seg rundt Trump og han skal holde en viktig tale. Da bør Clinton-kampanjen holde pressekonferansen samtidig for å forstyre mediedekningen. Ta en Arnold Vinick også?

Bruker Clinton-kampanjen for mye på TV/nett reklame i stedet for å ansatte og bygge ut valgkamporganisasjonen? Det er grasrotkampanjer som kan avgjøre i vippestatene og kampanjen bør ha fullt fokus på dette. Super PACen, Prorities USA, gjør en god jobb fra før. Trump-kampanjen har ingen bakkeoperasjoner og dette bør Clinton-kampanjen utnytte, og husk at velgerne kan forhåndsstemme i flere viktige delstater.

Hvordan skal kampanjen bruke Bill Clinton? Dette har vært en utfordring og kampanjen har ikke funnet et godt svar. Frem til nå har han hatt en tilbaketrukken rolle og dette har fungert greit, men ikke optimalt. Bill Clinton er fremdeles den beste valgkamppolitikeren ved siden av president Obama, og han har draget på arbeiderstemmene, akkurat hvor Hillary Clinton sliter. Hva med å sende Bill Clinton og Joe Biden på en bussturne i Philadelphia og Ohio? 

8156221755_d0c781f790_k

Campaigner in Chief. Foto: Steinar Ottesen. 

Si bare unnskyld og at du tok feil. Dette gjelder særlig skandalene rundt e-postene. Hillary Clinton har sagt unnskyld, men det er halvveis. I tillegg roter Clinton med uttalelsene til FBI-direktøren. Få orden i disse talepunktene og svar det samme resten av valgkampen. Punktum. Er Hillary Clinton for opphengt i Elton John?

Fortsett samarbeidet med Bernie Sanders. Den populære senatoren bør snart begynne å gjennomføre valgkamp for Hillary Clinton. En passende strategi kan være i universitetsbyer i vippestatene. Clinton sliter med unge velgerne og her kan Sanders være døråpneren. Clinton-kampanjen holder på å bygge en vinnende koalisjon (i motsetning til Trump-kampanjen) og hvis man klarer å få med flere unge velgere er kampanjen snart i mål, men selvsagt er det alt for tidlig å konkludere. 

28192087141_74078d7be3_k

Sanders støttet Clinton i juli. Foto: Hillary For America.

Ikke ta seieren på forskudd! Clinton-kampanjen har minimert annonsene i vippestaten Colorado. Det er et godt tegn og vitner om at man er selvsikre, men pass på. Donald Trump er en meget god valgkamppolitiker hvis han vil og klarer å holde seg til budskapet. Kan Clinton bli den nye Dewey?

Dewey-defeats-Truman

Harry Truman vant jo 🙂

Pennsylvania, Pennsylvania og Pennsylvania. Hvis Hillary Clinton vinner Pennsylvania så blir dette vanskelig for Donald Trump. Ha fullt fokus på denne delstaten selv om ingen republikaner har vunnet delstaten siden George H. Bush i 1988. Hvis man klarer dette er det så mange vippestater igjen at Clinton kan/bør vinne 270 valgmenn.

154265

Kjemp som Balboa.

Ha fokus på forhåndsstemmegivningen. Allerede i oktober kan man begynne å forhåndsstemme i mange delstater. Da gjelder tre ting; mobilisering, mobilisering og mobilisering. Dette vet selvsagt kampanjen, men foten må fremdeles være på gassen.

Debate Camp. Ha omfattende debattforberedelser. Ikke ta for lett på Donald Trump i debatter. Det gjorde 16 andre republikanerne og vi vet alle hvordan det gikk. Debattene kan være Trump siste sjanse til å snu dette hvis trenden fortsetter. Husk at Mitt Romney vant den første debatten i 2012 og fikk vind i seilene. 

Fortsett med strategien. Etter at Hillary Clinton vant nominasjonen har kampanjen gjort en god jobb. Alle hevet seg og man gikk rett i strupen på Donald Trump. Det er viktig å huske at hver dag som går hvor Donald Trump gjør feil er en dag nærmere seier 8. november. Hver eneste dag hvor Hillary Clinton ikke er på defensiven er en god dag på grunn av at kampanjen har grasrotkampanje i fokus. 

Og ja, jeg sverger til grasrotvalgkamp og husk at all valgkamp er lokal. 

HRC av Barbara Kinney

Hillary kan ikke tappe øl, men hun kan vinne. Foto: Hillary For America.

Hovedfoto: Barbara Kinney.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s