I hælene på Hillary

Hillary Clinton er som kjent den første kvinnen som kan bli president i verdens mektigste nasjon. Bli med på min jakt etter Hillary i vippestaten Florida. 

VIDEO OG BILDER AV HILLARY CLINTON NEDERST I BLOGGINNLEGGET!

En av mine beste politiske dager startet med et valgkamparrangement med Bill Clinton, men det kommer jeg tilbake til om et par dager. Dette var den ultimate Clinton-dagen for den ultimate Clinton-fantatikeren. En dag jeg aldri vil glemme. Denne dagen var verdt hele turen og flere hundre husbesøk. 

Etter at Bill Clinton var ferdig med sitt valgkamparrangement gikk reisen drøyt 10 mil videre til Fort Lauderdale for å se den første kvinnelige presidentkandidat for et av de to store partiene noensinne. Vi ankom arrangementet rundt kl. 16.00 og det ble som vanlig et par timer i kø. Jeg skal ikke så i kø på flere måneder etter 8. november. Til orientering: Hillary Clinton inntok scenen kl 22.00. 

img_6734

Starten på køen og den ble lengre… 

img_6731

Underholdningen. Han holdt sikkert på i en time! Vi får IKKE se dette i Aurskog-Høland

img_6739

We Get It!

Oppvarmeren

En veldig gledelig overraskelse var når kongressmann, John Lewis, gikk på scenen for å fyre opp publikum. Jeg antar at 2000-3000 mennesker hadde tatt turen. Det var 11 000 under arrangementet med Jennifer Lopez som jeg også deltok på noen dager tidligere. Men tilbake til Lewis som marsjerte med Martin Luther King i Selma og er en av heltene fra kampen om borgerrettighetene i Amerika. Jeg har kun en enkel regel når John Lewis snakker: Da holder man kjeft. Det er derfor jeg også sa «Shut Up» til en som sto bak meg. 

img_6743

VOTE!

Hillary entrer scenen

Angrepstalen

Hillary Clinton ventet ikke ett sekund og gikk rett i strupen på Donald Trump. Det må hun på grunn av e-postene som ruller og går. Clinton gjorde en god jobb med å påpeke forskjellene mellom Hillarys Amerika og Trumps Amerika. Det var angrep på Trump på grunn av hans kontroversielle uttalelser igjennom hele valgkamp og nå var det klart at selvangivelsen til den republikanske presidentkandidaten vil atter en gang bli et tema. 

Hvordan vil Hillary Clinton vinne Florida? To ord: Early Voting. Over 4 millioner velgere i den solrike delstaten har allerede stemt (and counting). Demokratene (og republikanerne) jobber dag og natt for å få flest mulig til å stemme på forhånd. Ifølge CNN vil 40 prosent forhåndsstemme. Alt tilsier at demokratene har en vesentlig bedre valgkamporganisasjon og det kan være forskjellen som jeg har skrevet tidligere. 

Hillary på nært hold

img_6770

Manglet noen centimeter før et håndtrykk var på plass.

img_6750

img_6751

Foto: Steinar Ottesen (alt med mobil).

En kommentar om “I hælene på Hillary

  1. Tilbaketråkk: Amerikansk valgkamp fra innsiden – ALL VALGKAMP ER LOKAL

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s