Viktigste veivalg på flere tiår

34588153696_60e2f0be28_o

Høyre/Frp-regjeringen har gitt enorme skattekutt til de aller rikeste. Arbeiderpartiet vil heller bruke disse pengene på arbeid til alle, en god skole, fremtidens helsetjenester og eldreomsorg. 

Hovedsaken til Arbeiderpartiet er arbeid til alle. Arbeidsledigheten er høy og har stabilisert seg på et høyt nivå, noe som er en skremmende utvikling. Det skapes ikke nok arbeidsplasser, og mange har havnet utenfor arbeidslivet. Ungdomsledigheten gjøre oss alle enda mer bekymret. Mange er redde for fremtiden og føler på en usikkerhet som ikke var der tidligere. Hvorfor er ikke arbeid til alle hovedfokuset til Høyre/Frp-regjeringen? Hvorfor er skattekutt til de aller rikeste viktigere enn å skape nye arbeidsplasser?

Politikk handler om å prioritere, og regjeringen har demonstrert hva som er viktig for dem. Hvorfor er skattekutt til de aller rikeste viktigere enn flere lærere i skolen, skolehelse, eldreomsorg, psykisk helse eller miljø? På et eller annet tidspunkt håper jeg at noen fra Høyre og Frp kan forklare oss alle dette. Hvorfor er skattekutt på 1 milliard til landets rikeste viktigere enn å få flere unge i arbeid, og tilbake i arbeid?

Høyre/Frp-regjeringen tvinger kommuner sammen og sentraliserer mer enn aldri før. Vi trenger en ny regjering som kan stanse sentraliseringen. Arbeiderpartiet er opptatt av mangfold og ser et Norge med fullt av muligheter. Vi har både byer og små bygdesamfunn i vekst. Derfor er vi avhengige av en politikk for både by og land. Ikke det ene eller det andre, men begge. By og land hand i hand er et gammelt slagord, men like relevant den dag i dag.

Dette veivalget er egentlig ganske enkelt. Hvis du har en femtilapp i lommeboka. Vil du bruke femtilappen på skattekutt til de aller rikeste eller vil du bruke femtilappen på barna som har sin første dag på skolebenken? Tenk på det når du skal avgi din stemme. Valget er ditt.

Steinar Ottesen

Aurskog-Høland Arbeiderparti

Publisert i Indre Akershus Blad 19. juni 2017.

Foto: Arbeiderpartiet.no.

Publisert av Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s