Tilbakeblikk: Noen dager med Obama

I 2012 tilbrakte jeg en noen dager hvor jeg dekket president Barack Obama i vippestaten New Hampshire. Hvordan utartet dette seg?

Dag 1: Manchester

Det var en solfylt dag i den største byen Manchester i hjertet av New Hampshire. Etter å ha gjennomgått sikkerhetskontrollen for journalistene var jeg på plass et par timer før presidenten entret scenen. Det ble stadig flere Obama-supportere og ifølge rapportene var det 5000-6000 tusen mennesker til stedet. Det startet som vanlig med The Pledge, nasjonalsangen og en bønn. Deretter gikk senatoren fra New Hampshire Jeanne Shaheen på scenen og varmet opp publikum før den populære guvernøren John Lynch introduserte president Obama til sangen The City of Blinding Lights av rockebandet U2 (utrolig god valgkampsang).

Deretter startet startet presidenten med valgkamptalen hvor han gikk rett i strupen på Mitt Romney med mye av den samme argumentasjonen som under den andre presidentdebatten i New York. Sentrale emner var økonomien, outsourching, utenrikspolitikk, energi og det var et klart fokus på kvinner. Jeg startet med å ta bilder og notater fra presseplassen midt blant publikum, etter noen minutter løp jeg til siden av talerstolen hvor reisende media var plassert for å ta bilder fra andre vinkler og komme så nærme som overhodet mulig. 

Dag 2: Concord

Noen uker senere ble drømmearrangementet for meg annonsert og det var kun få dager før valget. Bill Clinton og Barack Obama skulle gjennomføre valgkamp sammen. Mange vet at jeg er Østlandets største fan av Bill Clinton. Dette måtte jeg få med meg! Campagner In Chief sviktet ikke og holdt en bedre tale enn Barack Obama. Clinton klarer på en enkel måte å forklare komplekse problemstillinger, noe Obama har litt problemer med. 

Noen utvalgte bilder

Mitt personlige favorittbilde.

 

Bill Clinton varmet opp for Barack Obama.

 

Det var et anslag på rundt 15 000 mennesker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s